
ایجاد مناطق آزاد تجاری-صنعتی می تواند موجب جلب سرمایه و انتقال دانش و فناوری واتصال به بازارجهانی شود لذا منطقه آزاد بانه-مریوان دریچهای به سوی توسعه اقتصادی کردستان به شمار میرود.
با گزارش خبرنگار بارانی نیوز-منطقه آزاد محدوده ای است که درگیر برخی مقررات جاری عمومی کشور نیست و مزایایی هم چون بخشودگی مالیاتی و عوارض گمرکی دارد که این مهم عامل اصلی حضور سرمایهگذاران در آن شده است.
بسیاری از کشورهای دنیا برای جذب سرمایهگذاران خارجی در سرزمین خود اقدام به ایجاد مناطق آزاد تجاری- صنعتی کردند مناطقی که در آن خبری از مقررات دست و پاگیر وجود ندارد و همین به انجام فعالیت تجاری و صنعتی در آن سرعت بخشیده است و این شرایط سرمایهگذاران زیادی را به این محدودهها کشانده است.
به منظور سامان بخشی و توسعه و ایجاد مناطق آزاد و تصویب مقررات و آیین نامه های اجرایی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران در تابستان سال ۱۳۷۱ تشکیل شد هر چند قبل از این مهم سه منطقه آزاد کیش، قشم و چابهار در سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۰ در راستای برنامه اول توسعه کشور فعالیت خود را آغاز کرده بودند.
هم اکنون تعداد مناطق آزاد فعال در کشور به هشت منطقه رسیده است و هفت منطقه دیگر هم مصوب شده و قرار است در آینده به هشت منطقه دیگر اضافه شوند و اینگونه تعداد مناطق آزاد فعال در ایران به ۱۵ منطقه افزایش می یابد.
دولت وقت در تیر ۱۳۹۵ لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری در استانهای گلستان (اینچه برون)، ایلام (مهران)، اردبیل (اردبیل)، سیستان و بلوچستان (سیستان)، کردستان (بانه، مریوان)، هرمزگان (جاسک)، بوشهر (بوشهر)، کرمانشاه (قصرشیرین) را به مجلس فرستاد و گرچه در آنجا تصویب شد اما با مخالفت شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت رفت.
ایجاد منطقه آزاد بانه-مریوان ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید و مرحله نخست عملیات اجرایی آن و تعیین مدیر اجرایی و افتتاح ساختمانهای اداری این منطقه ۸ و ۹ اسفند با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد انجام شد.
انتهای پیام۹۹-۳۰۲۰
