- کد خبر: 11488
- خبرنگار: بارانی نیوز
- گروه خبری : اجتماعی, اخبار شهرستان های کردستان, دهگلان, ویژه
- تاریخ انتشار : 11 دی 1401, 22:24:22
دیواندره کجاست؟ / اطلاعات آماری جذاب در مورد دیواندره
بارانی خبر – شهرستان دیواندره یکی از شهرستان های زیبا و دیدنی در استان کردستان است. در این مطلب به اطلاعات آماری در ارتباط با جمعیت، سواد، ازدواج و جاهای دیدنی پرداخته ایم.
جمعیت شهرستان دیواندره
شهرستان دیواندره بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن دارای جمعیت ۸۰۰۴۰ نفر می باشد. از این جمعیت ۴۰ هزار و ۸۱۰ نفر مردان و ۳۹ هزار و ۲۳۰ نفر آن را زنان تشکیل می دهند. همچنین از کل جمعیت شهرستان دیواندره ۳۶ هزار و ۹۸ نفر آن در نقاط شهری و ۴۳ هزار و ۹۴۱ نفر در نقاط روستایی این شهرستان زندگی می کنند.
وضعیت تحصیلی مردم شهرستان دیواندره
از جمعیت ۶ ساله و بیشتر از آن این شهرستان که بالغ بر ۷۱ هزار و ۵۱۵ نفر است ۵۴ هزار و ۷۸۵ باسواد و ۱۶ هزار و ۷۲۲ نفر آن بی سواد هستند. بر این اساس حدود ۷۰ درصد از جمعیت شهرستان دیواندره باسواد هستند. ۱۱ هزار و ۵۸۸ نفر از جمعیت بی سوادان در نقاط روستایی و ۵ هزار و ۱۳۴ نفر در نقاط شهری زندگی می کنند.
۴ هزار و ۶۳۳ نفر از جمعیت شهرستان دیواندره از استان کردستان دارای مدارک دانشگاهی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای حرفه ای و دکترای تخصصی و فوق دکترا هستند. از جمعیت ذکر شده یک هزار و ۲۲۷ نفر دارای مدرک کاردانی، ۲ هزار و ۹۴۱ نفر مدرک کارشناسی، ۴۴۵ نفر مدرک کارشناسی ارشد و دکترای حرفه ای و ۲۰ نفر دکترای تخصصی و فوق دکترا هستند.
وضعیت زناشویی
۶۶ هزار و ۱۸۴ نفر از کل جمعیت شهرستان دیواندره ۱۰ ساله و بیشتر از آن هستند. ۳۳ هزار و ۶۶۷ نفر از این جمعیت مرد هستند که از این تعداد ۲۱ هزار و ۶۳۰ نفر حداقل برای یکبار ازدواج کرده اند. از این مجموع ۳۶۱ نفر بدلیل فوت همسر و ۲۸۴ نفر بدلیل طلاق بی همسر هستند. ۱۲ هزار و ۳۵ نفر نیز بر اساس آخرین سرشماری هرگز ازدواج نکرده اند.
از جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر ۳۲ هزار و ۵۱۷ نفر زن هستند که از این جمعیت ۲۳ هزار و ۴۸۲ نفر حداقل یکبار ازدواج کرده اند. ۲۰ هزار و ۸۶۰ نفر دارای همسر هستند. ۲ هزار و ۲۴۸ نفر به دلیل فوت همسر و ۳۷۴ نفر بدلیل طلاق بی همسر هستند. ۹ هزار و ۳۴ زن نیز در شهرستان دیواندره هرگز ازدواج نکرده اند.
دیواندره کجاست؟
شهرستان دیواندره یکی از ۱۰ شهرستان استان کردستان است. مرکز این شهرستان، شهر دیواندره است که جاده بزرگراهی شمال غرب به جنوب غرب کشور از آن عبور می کند. فاصله شهر دیواندره تا سنندج مرکز استان کردستان ۹۴ کیلومتر و با شهر سقز دومین شهر بزرگ کردستان نیز ۹۲ کیلومتر است. دیواندره از سمتی دیگر با شهر بیجار همسایه است که فاصله آن تا این شهر ۶۰ کیلومتر است.
فاصله دیواندره تا سنندج ۹۴ کیلومتر
فاصله دیواندره تا سقز ۹۲ کیلومتر
فاصله دیواندره تا بیجار ۶۰ کیلومتر
فاصله دیواندره تا تهران ۵۰۸ کیلومتر
شهرها و بخش ها
شهرهای تابعه : شهر دیواندره ، شهر زرینه و شهر هزارکانیان
بخش های تابعه به تفکیک دهستان مربوطه
۱- بخش مرکزی : (دهستان حومه – دهستان قراتوره – دهستان چهل چشمه)
۲- بخش کرفتو: (دهستان زرینه – دهستان کانی شیرین – دهستان اوباتو)
۳- بخش سارال: (سارال – کوله)
جاهای دیدنی دیواندره
غار کرفتو قدیمی ترین و مهمترین جاذبه شهرستان دیواندره است. این غار از لحاظ تاریخی و طبیعی یک از بی نظیر ترین آثار است. سالانه گردشگران زیادی برای بازدید از غار کرفتو به دیواندره سفر می کنند. این غار دارای چهار طبقه است که بخشی از آن به صورت طبیعی و بخش دیگر آن به شیوه دست کن در سالیان بسیار دور ایجاد شده است. بر سردرب یکی از طبقات آن کتیبه ای یونانی وجود دارد.
در دوران های مختلف این غار مورد استفاده قرار گرفته است. به دلیل عدم تحقیقات علمی هنوز بخش هایی از این غار کشف نشده است. غار کرفتو دیواندره از استان کردستان در پروسه ثبت جهانی قرار دارد.
از جاهای دیدنی دیگر این شهرستان می توان به کوه های چهل چشمه و دشت سارال ایجاد کرد که هر ساله در فصل بهار و تابستان گردشگران و کوهنوردان زیادی از سراسر کشور به بازدید این مناطق می آیند.
در این شهرستان پارک آبی – استخر و سالن های ورزشی مناسبی برای استفاده علاقمندان وجود دارد.
ماکن باستانی در سطح شهرستان متشکل از ۳ بنای تاریخی :
۱- عمارت سالار سعید در روستا وزیر که بیشتر از ۳۰۰ سال قدمت دارد .
۲- حمام قدیمی پنجه سفلی که در دل خاک جای دارد و دارای خزانه و سردرهای چشم انداز خوبی می باشد .
۳- قلعه کهنه روستای آغاجری که بیشتراز ۲۰۰۰ سال قدمت دارد و ۴۶ تپه باستانی که شاخص آنها تپه رش در شمال غربی روستای وزیر که این اثر مربوط به هزاره اول قبل از میلاد می باشد .
درآمد مردم دیواندره
درآمد اغلب مردم شهرستان دیواندره برپایه کشاورزی و دامداری است و بخش دیگری از مردم نیز به کارهای صنعتی و خدمات اشتغال دارند.
تنظیم : هیوا محمدپور
شما هم نظر خود را در مورد این مطلب در قسمت نظرات بنویسد بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد

