- کد خبر: 12745
- خبرنگار: سامان احمدی
- گروه خبری : اجتماعی, اقتصادی
- تاریخ انتشار : 12 شهریور 1402, 22:12:06
حرف،مرهم زخم های کارگران نیست
بارانی خبر – این روزها شاهد حرفهای زیبایی به نام کار و تلاش هستیم ولی آیا حرف زدن می تواند مرهمی برای زخم کارگران در تنگنای معیشتی باشد؟ یک سؤال کلیدی که بیارتباط با ضرورت تغییر حکمرانی ما در حوزۀ اقتصاد نیست: چند درصد اقتصاد کشور ناشی از کار و تولید است و چند درصد ناشی از دلالیهای مسموم و سایر ثروتهای بدون زحمت؟ به عنوان مثال آیا رواست در یک نظام اسلامی، یک فوتبالیست در سال بالای ۴۰میلیارد تومان درآمد داشته باشد و یک کارگر چیزی حدود ۱۰۰میلیون تومان؟ قیمت یک خودروی مدل پایین و هزینههای خرید یا اجارۀ یک مسکن چقدر است؟ سبد معیشت کامل یک خانوادۀ دونفره(نه چند نفره) چقدر هزینه دارد؟ آیا تناسبی با دستمزد و حقوق پرداختی برای کار و کارگر دارد؟
در استان فرهنگی کردستان علیرغم تلاش دولت جهت کاهش نرخ بیکاری و تزریق تسهیلات اشتغالزا و رشد آن در دو سال اخیر توانسته به صورت اسمی شغلی ایجاد نماید ولی نباید انکار نمود که در کف جامعه این تلاش مجدانه و حمایت چشمگیر از حیث میزان تامین و تخصیص اعتبارات مبدل به کارآفرینی و ثبات شغلی نشده و عملا چرخه اشتغال با تداخل در اسناد با واقعیت محض مواجه است.
نقد متعهدانه و منصفانه حکم می کند که نظارت بر روند خط اعتباری تسهیلات اعطایی به متقاضیان واجد صلاحیت حوزه اشتغال به صورت متوالی و منظم در دستور کار قرار گرفته تا فرصت برای بارز شدن تهدیدات ناشی از بیکاری و تنگناهای معیشتی حاصل از آن تحقق نیابد.
نگاهی اجمالی به وضعیت آسیب های اجتماعی و میزان دانش آموخته گان منتظر بازار کار در استان موید این نکته است که برنامه ریزی برای تجلی و وفای به عهد در وعده از سوی هر قشر از جامعه با نابسامانی مواجه بوده و کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان باید برای این مهم چاره اندیشی نماید. به جامعۀ امروز نگاهی بیندازیم.
وقتی انسانهای غرق در ثروت و غرور در جامعه بالاتر هستند و بالا مینشینند و از امتیازات و پوشاک و رفاه و تفریح کامل بهره میبرند، چطور انتظار داریم کار و کارگر ارزش پیدا کنند؟ تعریف زبانی و رسانهبازی در مقام کار و کارگر کافی نیست: محصول خوب و کار باکیفیت نتیجۀ یک رفاه خوب و آرامش روانی نیروی کار است. رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۶ کارگر را «ستون فقرات اقتصاد و تولید» خواندند. بیایید در هر مقام و مسئولیتی که در این نظام هستیم، به این فکر کنیم آیا به تولید و ستون فقرات آن یعنی کارگر و محصول او یعنی کار باکیفیت توجه کردهایم؟
و در پایان بار دیگر به جملۀ ابتدای این نوشتار به نقل از تفسیر قرآن کریم برمیگردم که: اشیای مردم را بیارزش نکنید و روی زمین فساد راه نیندازید.
یادداشت / سامان احمدی
شما هم نظر خود را در مورد این مطلب در قسمت نظرات بنویسد بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد