- بارانی خبر
- خبرنگار: هیوا محمدپور
- گروه خبری : انتخابات, تحلیلی
- تاریخ انتشار : 10 آبان 1394, 19:49:54
فضای زودهنگام و مسموم انتخاباتی در شبکه های اجتماعی
صدای طبل انتخابات باز هم شنیده می شود و این روزها هر تحول مهمی که در جامعه رخ می دهد انگشتان همهی تحلیل گران، انتخابات مجلس دهم در پایان سال را نشان می دهد.
به گزارش بارانی نیوز، با نزدیکتر شدن به ایام انتخابات مجلس، همانطور که شرایط ویژه ای بر فضای سیاسی کشور حکم فرما می گردد و روز به روز بر تعداد جلسات و همایش های سیاسی و جناحی افزوده می شود؛ فضای رسانه ای و مجازی نیز از این قافله عقب نمانده است.
اگرچه هنوز چند ماهی به ایام تبلیغات قانونی انتخابات مجلس دهم باقی مانده است و طبق قانون نیز تبلیغات زود هنگام، تخلف انتخاباتی محسوب شده و نهادهای اجرایی و نظارتی بر انتخابات در خصوص آن هشدار داده اند؛ اما وسعت و تنوع فعالیت ها در فضای مجازی باعث شده که قبل از موعد قانونی، تبلیغات انتخاباتی کلید خورده و رقابت در فضای رسانه ای و مجازی آغاز شود.
در این میان برخی حوزه های انتخاباتی شاهد ماراتن طرح نام و مواضع کاندیداهای نمایندگی می باشند.
این شرایط آفت بزرگی برای یک جامعه محسوب می شود، چرا که امور جامعه از ابتدای سال تحت تاثیر انتخابات قرار می گیرد و این به هیچ وجه مناسب نبوده و باعث ایجاد یک فضای مسموم علیه نماینده وقت و کاندیداهای دیگر خواهد شد.
چه بسا این دست اقدامات زود هنگام نیز موجب سیاست زدگی و کمرنگ شدن حضور مردم بالاخص جوانان شود و این روند هم نتیجه ای ندارد جز تعطیلی امور جاری برای مدتی طولانی که نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد، بلکه بر مشکلات دیگر نیز می افزاید.
در بحث انتخابات آفت مهم دیگری نیز به چشم می خورد و آن تخریب کاندیداها در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و برخی از سایت های محلی است.
از حدود یک سال گذشته تاکنون مشاهده شده است که در اغلب موارد به جای اینکه از محاسن و ظرفیت های موجود در بستر شبکه های اجتماعی و سایت های اینترنتی نام برده شود، این فضا برای تخریب و عقده گشایی های شخصی مورد استفاده قرار می گیرد.
امروزه شبکه های مجازی و پیام رسان در دنیای تکنولوژی بسیار مفید هستند و هدف از ایجاد چنین شبکه هایی سهولت اطلاع رسانی در جهت مثبت است، اما طبق معمول برخی افراد همواره از این تکنولوژی بصورت منفی استفاده می کنند.
در این میان و با نزدیک شدن به انتخابات پایان سال، هواداران برخی از کاندیداها و حتی نماینده های ادوار گذشته برای خارج کردن کاندیداهای رقیب از میدان از هیچ تلاشی فروگذار نیستند و حتی گاهی شیوه جدید شب نامه نویسی های ویرانگر را نیز کلید می زنند.
گاهی برخی نمایندگان ادوار گذشته، خود با تشکیل گروه هایی و یا حتی با ورود به گروههای مجازی دیگر از هیچ تلاشی برای تخریب نماینده فعلی و کاندیداهای احتمالی مضایقه نکرده و با نوشتن متن هایی در فضاهای مجازی و ادعای حق گویی، انواع توهین ها و تهمت ها را نثار آنها می کنند.
با این کار خود نوع جدیدی از بداخلاقی انتخاباتی را رقم می رنند، در صورتی که انتظار میرفت کاندیداها و حامیانشان از این تکنولوژی مفید به نحو احسن برای معرفی خود و برنامه هایشان اقدام کنند، اما این فضا را به فضایی مسموم بدل کرده که جز سردرگمی مردم چیز دیگری عاید کسی نخواهد شد.
حال باتوجه به ایجاد یک فضای انتخاباتی زود هنگام و شروع تبلیغات کاندیداها در فضاهای مجازی، انتظار میرود کاندیداها و حامیانشان با رعایت اصول اخلاقی، فقط به معرفی کاندیدای خود و برنامه های مورد نظر آن کاندید برای آینده بهتر حوزه انتخابی خود بپردازند و از تخریب کاندیداهای دیگر به جد خودداری نمایند تا خدایی ناکرده چهره ی فرزندان فرهیخته ی انقلاب مورد اهانت و تخریب قرار نگیرد.
باید مراقب بود تا آبروی یک مسلمان را با افترا و نشر اکاذیب به بازی نگرفت و مبادا برای دنیای دیگران، آخرت خود را زیر سوال ببرند .
سایت های فعال نیز باید با هوشیاری بیشتری در زمینه انتخابات عمل کنند و نباید به فضایی برای تبلیغ یا تخریب کاندیداها بدل گردند و در این مدت بی طرفانه و فارغ از هرگونه حب و بغض های سیاسیون، به اطلاع رسانی دقیق و حقیقی اخبار مربوط به کاندیداها بپردازند.
یادداشت از مهدی باشوکی، خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان
انتهای پیام*/۶۵۴۳*۹۲۰۰۱
شما هم نظر خود را در مورد این مطلب در قسمت نظرات بنویسد بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد