- بارانی خبر
- خبرنگار: هیوا محمدپور
- گروه خبری : سلامت
- تاریخ انتشار : 13 اسفند 1393, 14:42:14
توصیه های دامپزشکی درباره نگهداری از ماهی های نوروزی
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دیواندره گفت: مردم برای پیشگیری از بروز بیماری های مشترک، نکات بهداشتی را در نگهداری ماهی های قرمز رعایت کنند.
مصطفی رهبر رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دیواندره به مناسبت فرارسیدن ایام نوروز اظهار کرد: اداره کل دامپزشکی استان کردستان از مردم خواسته است تا برای پیشگیری از بروز بیماری های مشترک، نکات بهداشتی را در نگهداری ماهیان قرمز رعایت کنند.
وی افزود: رعایت اصول ساده بهداشتی می تواند نقش مهمی در پیشگیری ازبروز بیماریهای مشترک بین انسان و ماهی و سلامت خانواده داشته باشد هرچند تا کنون در کشورگزارش مستندی از بروز بیماریهای خطرناک منتقل شده از ماهیان زینتی منتشر نشده است ماهی قرمز یکی از اولین ماهیان آکواریومی می باشد که توسط بشر نگهداری شده و خاستگاه اولیه این ماهی کشور چین می باشد و باگذشت زمان به نقاط دیگر جهان معرفی شده است.
وی خاطرنشان کرد به هموطنان گرامی توصیه می شود:
ماهی قرمز را از مراکز معتبرو تحت نظارت و کنترل دامپزشکی تهیه نمائید.
از خرید ماهی از فروشندگانی که آن ها را به صورت متراکم و درشرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری میکنند خودداری گردد.
ازخرید ماهیانی که دارای علایمی مانند بالههای تاخورده و جمع شده هستند، دراطراف دهان یا سطح بدن لکه های پنبه مانند دارند، روی سطح بدن آنها زخم یا لکههای سفید متمایل به خاکستری یا قرمزمشاهده میشود، بدن رنگ پریده و لکه لکه شده دارند، لبه بالهها خورده و ساییده شده، ماهی حالت بیقراری دارد و بدون آنکه دریک جا قرارگیرد پیوسته بدن خود را به اطراف میمالد، چشمها به صورت یکطرفه و یا دوطرفه بیرون زدهاند و پولکهای ماهی ریخته است، خودداری کنید.
شستشوی دوره ای آکواریومها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلول های نمک طعام (سی گرم در لیتر به مدت ده دقیقه) تاکید شده که ترکیبات مورد نیاز از آمونیوم چهار تایی به مقدار ۱-۱/۰ گرم در لیتر آب به مدت ۱۵-۱ دقیقه و یا ترکیبات ید به مقدار ۲۰۰ میلی گرم در لیتر آب به مدت ۱۰ ثانیه تشکیل میشود.
بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی باید دستها را با آب و صابون به صورت کامل شست و از دست زدن کودکان به ماهیان باید جلوگیری کرد.
ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند؛ استفاده از غذای آماده بهتر است و غذادهی باید یک یا حداکثر دو بار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.
غذاهای ماهیان آکواریومی باید در جاهای خنک ، تاریک و خشک در ظروف کاملاً در بسته و با رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی نگهداری شود.
دوره حداقل ۲ هفتهای قرنطینهای برای ماهیان جدیدالورود در یک آکواریوم جداگانه مهیا شود و در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی به دامپزشک و در صورت بروز هر نوع علایم و ناراحتیهای پوستی در اعضای خانواده به پزشک مراجعه شود.
آب مورد استفاده بدین منظور باید بهداشتی بوده و در مورد آب های شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شده و یا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت ۴۸ ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره گردد.
در صورت عزیمت به مسافرت و یا ترک منزل ماهیان را دراماکن محصور مجاز مشخص شده جهت این منظور رهاسازی کرده و یا آن را به اقوام خود داده و یا به آکواریوم دارها تحویل نمایید.
از قرار دادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری نمایید.
شما هم نظر خود را در مورد این مطلب در قسمت نظرات بنویسد بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد