- کد خبر: 15261
- خبرنگار: بارانی نیوز
- گروه خبری : فرهنگ و هنر
- تاریخ انتشار : 2 اردیبهشت 1404, 19:47:53
استقبال بیسابقه از جایزه «قلم هژار»؛ هزار اثر از سراسر جهان به دبیرخانه رسید
رویداد ادبی بینالمللی جایزه قلم هژار با ثبت بیش از هزار عنوان کتاب ارسالی از نقاط مختلف جهان، با استقبال چشمگیر نویسندگان و فرهیختگان حوزه زبان و ادبیات کردی مواجه شده است. مراسم نهایی این جایزه فرهنگی در روزهای ۷ و ۸ خردادماه ۱۴۰۴ در سنندج برگزار خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری بارانی نیوز، دبیرخانه جایزه بینالمللی قلم هژار از ثبت بیش از هزار عنوان کتاب از کشورهای مختلف در این رویداد فاخر ادبی خبر داد. این میزان مشارکت گسترده، بیانگر جایگاه ویژه جایزه قلم هژار در میان نویسندگان، پژوهشگران و علاقهمندان به زبان و فرهنگ کردی است.
جایزه قلم هژار که به نام شاعر و متفکر بزرگ کرد، ماموستا هژار موکریانی، نامگذاری شده، با هدف پاسداشت زبان مادری، ترویج تولیدات ادبی و پژوهشی و ایجاد پل ارتباطی میان نسلها بنیان نهاده شده است. این جایزه، با همکاری دانشگاه کردستان و پژوهشکده کردستانشناسی برگزار میشود.
هه ژار
مشارکت ملی و بینالمللی در ابعادی گسترده
دکتر علیاکبر مظفری، معاون آموزشی دانشگاه کردستان در نشست خبری جایزه قلم هژار اظهار داشت: «این رویداد در ابعادی گسترده، با مشارکت اقشار دانشگاهی و عمومی از سراسر ایران و منطقه برگزار میشود. تاکنون آثار ارسالی طیف گستردهای از ردههای سنی، از کودک تا بزرگسال را در بر میگیرد.»
وی افزود: «از سال گذشته نیز نگارش و چاپ کتابهای کردی ویژه کودکان آغاز شده و چند عنوان نیز در دست چاپ است. دانشگاه کردستان تاکنون حدود دو میلیارد تومان برای برگزاری این رویداد هزینه کرده و نهادهایی مانند استانداری کردستان و سازمان مدیریت و برنامهریزی نیز پشتیبانی مالی ارزشمندی داشتهاند.»
داوری توسط ۱۰۰ داور از چهار بخش کردستان
دکتر یادگار کریمی، رئیس پژوهشکده کردستانشناسی، نیز اعلام کرد: «در این دوره، حدود ۱۰۰ داور از استانهای مختلف ایران و همچنین کردستان عراق، ترکیه و سوریه، آثار ارسالی را مورد ارزیابی قرار میدهند. با توجه به استقبال گسترده، زمان برگزاری اختتامیه که همزمان با سالروز ولادت ماموستا هژار برنامهریزی شده بود، به هفته اول خردادماه موکول شد.»
حضور فعال انجمنها و کمیتههای اجرایی
دکتر مسعود بیننده، دبیر جایزه قلم هژار نیز در این نشست گفت: «برای برگزاری باشکوه این رویداد، ۲۵ انجمن در کمیتههای تخصصی شرکت داشتهاند. همچنین شش کمیته اجرایی شامل تبلیغات، فرهنگی، تشریفات، پذیرایی، روابط عمومی و انتظامات، مسئولیت اجرای بخشهای مختلف را برعهده دارند.»
وی افزود: «در این دوره، بخشهایی چون زبانشناسی، فولکلور، علوم انسانی و میانرشتهای نیز به جایزه اضافه شدهاند. همچنین سه جایزه ویژه با مبالغ چشمگیر و ۹ جایزه تشویقی برای برگزیدگان در نظر گرفته شده است. یک جایزه ویژه نیز به نویسندهای از خارج از کشور اهدا خواهد شد.»
آثار ارسالی از قارههای مختلف
به گفته مسئولان، آثار رسیده به دبیرخانه از کشورهای مختلفی از جمله ایران، ترکیه، عراق، سوریه، کشورهای اروپایی، استرالیا و آمریکای شمالی ارسال شدهاند. این آثار نهتنها به زبان کردی، بلکه در برخی محورهای میانرشتهای به زبانهای فارسی و عربی نیز ارائه شدهاند؛ مشروط بر اینکه در راستای ارتقاء زبان و فرهنگ کردی باشند.
هدف اصلی: پیوند نسلها با میراث زبان کردی
برگزارکنندگان این رویداد تأکید کردند که جایزه قلم هژار نهتنها گامی در راستای حمایت از فرهیختگان معاصر است، بلکه تلاش میکند پلی ماندگار میان نسلهای آینده و میراث غنی زبان کردی بسازد. مراسم نهایی در روزهای ۷ و ۸ خرداد ۱۴۰۴ در سنندج برگزار خواهد شد.
شما هم نظر خود را در مورد این مطلب در قسمت نظرات بنویسد بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد
اخبار مرتبط
- رکوردشکنی گردشگری در کردستان؛ نوروز ۱۴۰۴ میزبان یک میلیون بازدیدکننده از جاذبههای طبیعی و تاریخی
- نوروز ۱۴۰۴ / رنگ سال / حیوان / رویدادهای نجومی
- افتخارآفرینی هنرمندان در نخستین رپرتوار تئاتر تیک تاک سنندج
- بزرگداشت عالم ربانی مولانا حاج قاسم پایگلانی در روستای تاریخی پایگلان
- تقدیر از یادداشت خبرنگار بارانینیوز در جشنواره مطبوعات کردستان