مصرف ماهی؛ سرمایه‌گذاری در بانک سلامت

بارانی نیوز – ماهی و سایر غذاهای دریایی از جمله مواد غذایی محسوب می‌شود که سرشار از املاح و ویتامین‌هایی است و خاصیت دارویی برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها را دارد. به‌طوری که اغلب پزشکان مصرف هفته‌ای ۲بار ماهی را ضروری می‌دانند.

خبرنگار همشهری در خصوص آشنایی بیشتر با اهمیت بالای گوشت ماهی و سلامت آن به سراغ یکی از کارشناسان تغذیه رفت. گفت‌وگوی ما را با دکتر « ارازمحمد قرنجیک» می‌خوانید.

  •  وجود ماهی در سبد غذایی خانواده چقدر اهمیت دارد؟

در عصری که تحرک انسان‌ها به خاطر زندگی ماشینی و مکانیزه کاهش یافته و رخوت دنیای انسان‌ها را فراگرفته شیوع بیماری چاقی زمینه‌ساز بیماری‌های مفصلی و همین‌طور متابولیک نظیر دیابت و بیماری‌ها قلبی و عروقی شده است، در این وضعیت مصرف یک ماده غذایی با‌درصد بالای پروتئین و کلسترول‌های مفید نظیر امگا۳ تنها راه نجات و پیشگیری است. گوشت ماهی به‌عنوان یک منبع غنی پروتئین ارزشمند سفید که از مضرات پروتئین‌های قرمز مثل گوشت هم عاری است علاوه بر جلوگیری از تجمع چربی‌ها در بدن به خاطر داشتن امگا ۳ و کلسترول مفید HDL، عروق انسان را از هرگونه رسوب چربی پاک می‌کند و مانع ابتلای بدن به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. علاوه بر این ماهی به‌عنوان یک منبع ناب که همزمان ویتامین D، کلسیم و فسفر را در خود دارد موجب پیشگیری از پوکی استخوان و استحکام مفاصل می‌شود. بنابرین حتی اگر ماهی از نظر اقتصادی برای خانواده توجیه نداشته باشد این اطمینان را می‌دهم که مصرف آن از بسیاری هزینه‌های درمانی می‌کاهد.

  • سیاری از افراد به‌ویژه کودکان به خاطر طعم خاص و بوی ماهی از خوردن آن استقبال نمی‌کنند، اهمیت نقش ماهی در تغذیه کودکان چقدر است؟

مصرف یک ماده غذایی که به‌طور همزمان سرشار از کلسیم، فسفر، ویتامین D و امگا ۳ است برای رشد و تمرکز کودکان لازم و ضروری است. این دلیلی که شما می‌گویید و متأسفانه برخی هم به همین دلیل از خوردن ماهی امتناع می‌کنند، نمی‌تواند عاملی برای استفاده نکردن این ماده مغزی باشد. توصیه من برای افرادی که از طعم ماهی یا سایر غذاهای دریایی استقبال نمی‌کنند ترکیب آن با چاشنی‌های مختلف است.

  •  اهمیت قرار دادن ماهی در تغذیه بانوان به چه صورت است؟

با توجه به این‌که میزان چربی انباشته شده در بدن بانوان خیلی بیشتر از آقایان است مصرف ماهی نیز برای تناسب اندام و جلوگیری از چاقی و بیماری‌های ناشی از چربی هم در زن‌ها بیشتر است. همچنین مصرف ماهی برای سلامت پوست بسیار مفید است. امگا۳ موجود در ماهی سبب کاهش دردهای قاعدگی و داشتن یک بارداری آسان می‌شود. به‌علاوه مصرف این ماده غذایی پر ارزش در زمان بارداری به خاطر کمک به رشد و سلامت جنین بیشتر توصیه می‌شود. ضمن این‌که طبق آزمایش‌ها، مصرف ماهی به‌ویژه تخم (اشپیل) آن در زنان و مردان از نازایی پیشگیری و در بسیاری از موارد به روند درمان آنها کمک می‌کند.

  •  با توجه به ابهام مردم در خصوص پرورش و تولید ماهی پرورشی شما کدام ماهی را برای مصرف توصیه می‌کنید؟

با توجه به مطالعات و تحقیقاتی که صورت گرفته می‌توان پیشنهاد کرد که مردم در فصل‌هایی که میزان بارندگی در دریا زیاد است و رودخانه‌ها پر آب‌تر و تحرک‌تر هستند از ماهی‌های دریایی و در فصل‌های گرم مثل تابستان از ماهی پرورشی استفاده
 کنند. ضمن این‌که بهترین نوع ماهی پرورشی قزل‌آلاست. زیرا پرورش و حیات این ماهی فقط در آب مناسب و با غذای مناسب میسر است به همین دلیل خود به تنهایی شاخصی برای سلامت آب و محل پرورش است. این نکته را هم بگویم که مردم از مصرف برخی از کنسرو‌های ماهی به غیر از کنسرو ماهی کلیکا و برخی دیگر از کنسروها خودداری کنند.
 زیرا ماهی‌هایی که در برخی از این کنسرو‌ها استفاده می‌شود ماهی‌های کهنه‌ای است که در شرایط نامناسبی کنسرو می‌شوند اما ماهی کیلیکا به‌خاطر نوع گوشتش باید بلافاصله بعد از صید کنسروی شود.

شما هم نظر خود را در مورد این مطلب در قسمت نظرات بنویسد بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد

صفحه اینستاگرام بارانی نیوز
  • برچسب‌ها : , ,
  • نظرات کاربران

    پاسخی بگذارید

    تبلیغات خرید بک لینک با کیفیت فقط 30 هزار تومان
    عدالت خبر
    خانه به دوش
    کشاورزی
    ** وبسایت حقوقی عدالت
    ** مشاوره تحصیلی آنلاین ** مشاوره درسی ** خرید هارد سرور اچ پی HP ** خرید آنلاین کتاب های Cambridge IELTS ** اجاره خودرو ** Chiropractor ** خرید هارد سرور اچپی HP ** خرید سرور استوک اچپی ** اجاره خودرو ** 오피스타 ** خرید سرور اچپی ** 오피스타 ** سند اجاره ای برای زندانی ** Bahiscasino ** ساک دستی متقال ** ปั้มไลค์ ** سرور HP
    *******